Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Asperge broodjes
recipe image
Gemaakt door Mirna ter Weggels, zaterdag 30 april 2016

Aangezien er weer flink asperges gestoken wordt op het moment, hier een leuk receptje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Lunch
Warme voorgerechten
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
Kaas
Hoeveel
2
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 20 gekookte verse asperges(kan ook uit blik als het niet dé tijd van het jaar is)
  • 2 eetlepels vers geknipt bieslook
  • 2 hardgekookte eieren
  • 10 volle eetlepels geraspte kaas
  • 1 ei
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Pureer 10 asperges samen met de bieslook, de eieren en 5 eetlepels kaas met de staafmixer.
  3. Schep op elk bladerdeeg vierkantje een flinke eetlepel van dit mengsel.
  4. Snijd 1 asperge doormidden en en in stukjes, deze stukjes ook door het mengsel scheppen.
  5. De bladerdeeglapjes dubbelvouwen en met de tanden van een vork de randjes stevig aandrukken.
  6. De pakketjesbesmeren met geklutst ei en lichtjes met de resterende kaas bestrooien.
  7. Leg de bladerdeeg broodjes op een ingevette bakplaat, niet te dicht bij elkaar en bak ze in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 222 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...
  • Zomerse chicken tikka
    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...