Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Asperges in bladerdeeg
recipe image
Gemaakt door J. Euser, vrijdag 07 maart 2014

In plaats van een frisse lente salade met verse asperges kun je ook lekkere asperge-bladerdeegtaartjes maken.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Warme voorgerechten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
Hoeveel
4 personen
  • 500 g groene asperges
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 doosje Maggi Saus voor Asperges
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 el peterselie, fijngesneden
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de houtige uiteinden van de asperges.
  2. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in 9 tot 11 minuten beetgaar.
  3. Bereid de Maggi Saus voor Asperges met de boter volgens de aanwijzingen.
  4. Roer dan -met de pan van het vuur af- het ei erdoor.
  5. Maak op een ingevette bakplaat van het deeg 4 rechthoeken: leg steeds 2 plakjes deeg aan elkaar met een overlap van 1 cm.
  6. Vouw van de rechthoeken de randen 1 cm naar binnen.
  7. Strijk de saus erover uit en leg de asperges erin.
  8. Strooi de kaas en peterselie erover.
  9. Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven op 200 °C in 30 minuten mooi bruin.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...