Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bietenstamppot
recipe image
Gemaakt door Marian Dalhuisen, maandag 10 oktober 2011
In de hoek herfstmaaltijden is natuurlijk een heel groot deel gereserveerd voor stamppotten. Andere zaken die er thuishoren zijn één pans gerechten en oven- en stoofschotels, maar stampot 'huppelepup' is doorgaans het snelst & simpelst.
Hier een stampotrecept met bietjes.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Stamppotten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Bieten
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 personen
  • halve kilo bietjes
  • 2 uien
  • pakje gerookte spekblokjes
  • kilo aardappels, kruimig
  • 2 dikke augurken
  • melk
  • roomboter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Spekjes uitbakken.
  2. Bietjes raspen(niet te dun).
  3. Aardappelen koken.
  4. De ui en augurken fijn snijden.
  5. Aardappelen stampen met een scheut melk en een klont roomboter er bij. Niet al te fijn stampen zodat het een vrij grove puree word.
  6. De bietjes erdoor scheppen met de uitjes en de augurken. Ook de spekjes erdoor roeren. Klaarrrrr.
Dit is erg lekker met een frisse salade erbij.
Nog wat tips
Een braadworstje zou het vermoedelijk helemaal af maken.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 78 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...