Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gestoomde spinazie met kokosrijst
Gemaakt door een Keukenprinses, zondag 27 december 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Spinazie
Hoeveel
4 personen
  • 1 blikje kokosmelk
  • zout naar eigen smaak
  • 400gram Langkorrelige rijst
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 handen vol spinzaie ( gewassen)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Giet de kokosmelk in een pan en doer er voldoende water bij om de rijst in te koken.
  2. Laat de rijst gaarkoken en uitlekken in een vergiet.
  3. Doe nog wat water in de pan en zet die terug op het vuur.
  4. Zet de vergiet op de pan en laat het water zachtjes koken zodat de rijst stoomt.
  5. Doe de rijst in een warme schaal voeg de sojasaus toe en de olijfolie en roer de spinazie erdoor (door de warmte van de rijst wordt de spinazie vanzelf gaar).

Eet smakelijk..

door Emo
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 82 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...