Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paddenstoelenrisotto met spinazie
recipe image
Gemaakt door J. Steendam, woensdag 09 september 2009

Lekkere natte Italiaanse plakrijst ... en als je kaas eet ook geschikt voor jou, meneer de vegetariër.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Gerecht
Groenten
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Spinazie
Hoeveel
4 personen
  • 1 bakje champignons,
  • 1 ui,
  • 3 el. olijfolie,
  • 300 gram risottorijst (ik gebruik wel 400),
  • 2 groentebouillontabletten,
  • 1 flesje kookroom light (AH),
  • 1 pak of zak spinazie (meestal gebruik ik diepvries, laten ontdooien),
  • geraspte kaas.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Champignons in plakjes snijden
  2. Ui pellen en snipperen
  3. In braadpan 2 el olie verhitten en ui 1 min. fruiten.
  4. Rijst toevoegen en 2 min. meebakken, en de champignons.
  5. Bouillontabletten en 500 ml. water beetje bij beetje toevoegen en rijst aan de kook brengen.
  6. Na 10 min. room erdoor roeren.
  7. Spinazie door risotto scheppen en enkele min. door en door verhitten.
  8. Op het laatst de kaas erover laten smelten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 91 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...