Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Chef-Kok , vrijdag 30 maart 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
Het was heerlijk
Quiche met gerookte kip
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, woensdag 23 september 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers

Quiche of hartige taart; succes verzekerd!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Kip
Meel of bloem
Hoeveel
4 personen
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr gerookte kip
  • 2 dikke plakken achterham
  • bieslook
  • lenteui
  • 4 eieren
  • 3 tomaten / 1 rode paprika
  • 250 ml slagroom
  • peper
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg.
  3. Snijd de plakken ham in blokjes en de gerookte kip in dunne reepjes. Snijd de bieslook fijn en de lentui in dunne ringetjes. Doe de kip, ham, lentui en bieslook in een grote kom.
  4. Klop de eieren los, doe de ongeklopte slagroom erbij met peper en zout. Dit goed roeren zodat er een gelig glad mengsel ontstaat.
  5. Voeg dit bij het vleesmengsel.
  6. Giet dit mengsel van vlees en eieren in de bekleede springvorm.
  7. Snijd de tomaten in dikke plakken ( 1 grote tomaat ongeveer in 4-en. Snijd dan de paprika in dunne reepjes. Leg de tomaat/paprika bovenop de taart en doe het dan 50 tot 60 min in de oven.
Nog wat tips

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 776 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...
  • Zomerse chicken tikka
    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...