Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ragout van oesterzwammen
Gemaakt door Zarah Leander, zondag 06 december 2009
Met rijst of met een pasta, kan allebei.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Rijst
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 personen
  • 350 gr Oesterzwammen
  • 150 gr champignons
  • 2 uien
  • 150 gr bacon
  • 1 tl oregano
  • zout & peper
  • 1/8 liter witte wijn
  • 1 el bloem
  • 1/8 ltr. zure room
  • 2 el margarine
Werkwijze voor dit gerecht
Vet van de bacon verwijderen en in blokjes snijden.
De bacon uitbakken in boter ( 4 minuten).
De ui fijnsnijden, toevoegen en 5 minuten glazig laten worden.
Nu paddestoelen in stukjes snijden en samen met de oregano toevoegen en meefruiten.
Vervolgens de wijn toevoegen.
Met de deksel op de pan het geheel 15 minuten laten smoren.
De ragout binden met de in een paar eetlepels zure room aangeroerde bloem.
Voeg van het vuur af de rest van de zure room toe en bestrooi het met peper.

Lekker met rijst
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 80 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...