Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Snelle cassoulet met appelmoes
recipe image
Gemaakt door bo, zondag 10 januari 2010
Heerlijk recept voor na het schaatsen!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Porties
4
  • 50 gr mager rookspek
  • 30 gr boter
  • 4 runder of varkenssausijsjes gehalveerd
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 grote pot witte bonen (850gr)
  • 150 gr chorizo in blokjes
  • 2 eetl paneermeel
  • 1 kg goudrenetten
  • 2 theel koekkruiden
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven op 185 gr.
  2. Bak het rookspek zachtjes knapperig.
  3. Voeg sausijsjes en uien toe en bak goudbruin.
  4. Bak knofllook 1 min mee en voeg tomatenpuree toe.
  5. Roer er de bonen met vocht! en de chorizo voorzichtig door, de bonen mogen niet stuk gaan
  6. Schep alles in een vuurvaste schaal en bestrooi met de paneermeel .
  7. Zet 40-45 min in de oven.
  8. Kook de appels met 150 ml water tot moes (15 min) en roer er de koekkruiden door en serveer bij de cassoulet
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 79 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...