Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Spek-ui-broodjes
recipe image
Gemaakt door Zarah Leander, maandag 31 mei 2010

Hartige happen.

Me dunkt trouwens dat het spek ook ingewisseld kan worden voor bijvoorbeeld olijven. (Zwart & Pitloos) Dat is dan weer fijn voor de Vega's onder ons.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Hapjes
Anders...
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Meel of bloem
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Ui
Hoeveel
4 personen
  • 500 gram tarwebloem
  • 2 afgestreken tl zout
  • 1 tl suiker
  • 40 gr verse gist
  • 2½ dl lauwe melk,
  • 200 gr doorregen rookspek
  • ongeveer 1 grote theekop kant en klare geroosterde uitjes
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Ontdoe het spek van zwoerd en snijd het in kleine dobbelsteentjes.
  2. Bak die uit tot er knapperige kaantjes ontstaan.
  3. Haal die uit het vet en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
  4. Meng het deeg en voeg op het laatst de kaantjes en uitjes toe.
  5. Kneed het deeg daarna nog flink door.
  6. Laat het 30 minuten op een warme plaats afgedekt rijzen.
  7. Vorm er dan bolletjes van door er een lange rol van te maken en deze in gelijke stukken te verdelen.
  8. Leg ze op enige afstand van elkaar op een bakplaat.
  9. Laat de bolletjes nogmaals rijzen.
  10. Snijd ze van boven ruitvormig in.
  11. Laat ze met een doek bedekt nogmaals rijzen en verwarm de oven voor.
  12. Bak ze bij een temperatuur van ongeveer 220° C in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
  13. De broodjes zijn gaar zodra ze hol klinken als men ze aan alle kanten beklopt.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 79 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...