Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Spinazie taart
recipe image
Gemaakt door Sarai191, donderdag 31 december 2009
Weinig energie en toch de blitz ... zelfs geschikt voor de meeste vegetariërs.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Vegetarisch
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bladerdeeg
Eieren
Spinazie
Hoeveel
4 personen
  • 3 eieren
  • 1 zakje gemalen OUDE kaas
  • 1 pakje bladerdeeg AH(8 plakjes nodig)
  • 450 gesneden bladspinazie uit de diepvries
  • 1 klein blikje ananas schijven(giet af en snijd ze in stukjes)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Ontdooi de gesneden blad spinazie, giet wat van het vocht weg. Leg de plakjes bladerdeeg uit op de aanrecht ter ontdooiing.
  2. Meng ALLES(behalve de plakjes bladerdeeg) in een grote kom.Spinazietaart_with_love
  3. Maak van het net ontdooide bladerdeeg een dichte kom (tip: snijd 2 plakjes diagonaal door en je komt een heel eind met deze puzzel, zeker als je het eerste plakje in het midden van de taartvorm neerlegd)
  4. Giet het mengsel in de vorm en maak het creatief af met kleine stukjes bladerdeeg.
  5. 50 - 60 minuten in de oven op 220 graden.
Nog wat tips
In de tussentijd kan je leuk wijn drinken met je bezoek!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 91 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...