Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Spinaziesoep
recipe image
Gemaakt door Oma Manis, dinsdag 28 december 2010
Lekker soepje voor als tussendoortje of voorafje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Soepen
Belangrijkste Ingrediënt
Spinazie
Hoeveel
6-8 porties
  • 75 gr roomboter,
  • 1 ui gesnipperd,
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 zak spinazie (330 gram ofzo?, wel wassen!),
  • 1 bekertje crème fraiche 125ml,
  • staafmixer
Werkwijze voor dit gerecht
  1. smelt 25gr boter in een ruime soeppan,
  2. uien en knoflook er in en fruit dit samen
  3. dan 400ml water erbij + bouillonblokje + spinazie
  4. kwartiertje koken, dan met staafmixer fijnmaken, creme fraîche erdoor kloppen
  5. En de rest van de boter, beetje peper.
  6. Ik deed nog wat druppeltjes worchestersauce erdoor, proeven of het pittig genoeg is,
  7. Nog een klein theelepeltje suiker erbij
Heerlijk soepje
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 87 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...