Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 231 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Herfstsoep
recipe image
Pompoen geeft een licht zoetig accent aan deze stevige soep.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
grote pan
  • 3 liter water
  • 10-15 grote aardappels
  • 1 wittekool
  • 1/2 - 1 kleine pompoen
  • 6 runderbouillon blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
1. 3 liter water met de bouillonblokjes aan de kook brengen.
2. snij de koolbladeren in dunne reepjes.
3. teentje knoflook persen en lichtjes aanbruinen in 100 ml. olijfolie (grote koekepan).
4. gesneden koolbladeren toevoegen en op zacht vuur zacht laten worden.
5. koolbladeren in kom apart zetten.
6. aardappels schillen, in schijfjes snijden en aan kokend water toevoegen.
7. pompoen doormidden snijden en zaden eruit scheppen (weggooien), beide helften schillen en in stukken snijden.
8. pompoen stukken raspen en al roerend in 100 ml. olijfolie lichtjes bakken tot zacht.
9. dan samen met koolbladeren in kokend water.
10. naar smaak zout toevoegen, met stamppot stamper aardappels fijnstampen en zachtjes doorkoken tot alles zacht is.
 

Laatste recept