Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 247 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tortilla’s met rijst

Men serveert de tortilla met rijst, salsa saus, ijsbergsla en een tomaat.

Eventueel kan men in de tortilla nog quorn gebruiken of groenten naar keuze.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Paprika's
Tomaten
Ui
Hoeveel
4 porties
  • 4 grote tortilla’s\
  • 1 kleine paprika (fijne reepjes)
  • 1 ajuin (fijne reepjes),
  • enkele champignons (gesneden),
  • gemalen kaas,
  • mexican salsa saus van bv. Devos Lemmens,
  • rijst,
  • ijsbergsla en tomaat,
  • olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Allereerst de rijst koken.
  2. De tortilla’s worden besmeerd met de salsa saus (eventueel enkele druppeltjes tabasco).
  3. Daarna de gemalen kaas erover strooien.
  4. De paprika, ajuin en champignons worden eventueel voorgebakken of men legt ze rauw op de tortilla’s. De tortilla’s worden daarna dubbel geplooid.
  5. Olijfolie in een pan op een zacht vuurtje en de tortilla’s worden hierin gebakken totdat ze goudbruin zien.
  6. De rest van de salsa saus warmt men op om bij het gerecht te eten.

Men serveert de tortilla met rijst, salsa saus, ijsbergsla en een tomaat.

Eventueel kan men in de tortilla nog quorn gebruiken of groenten naar keuze.

Door Evi

 

Laatste recept