Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 397 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Weetjes

Weetjes over voeding en eten.Het Aspergeseizoen 2020 is begonnen! Afdrukken E-mailadres
Het is lente: jassen gaan uit, lammetjes huppelen in de wei, vogels zijn druk aan het nestelen. Maar wie van koken en verse producten houdt, denkt in de lente aan heerlijk malse hagelwitte asperges. Ze zijn er weer, vers van het land! Traditioneel gekookt, met een aardappeltje, boterjus, een hard gekookt ei en ham.
Maar voor wie verder wil experimenteren zijn er ook recepten aspergesvoor aspergetaart, gebakken asperges, asperges met rijst of met pasta.
Wil je meer weten over asperges? Kom naar De Aspergehof.

 

De Aspergehof is na jarenlang onderzoek erin geslaagd groene en witte asperges van de beste kwaliteit te telen. Drie generaties lang verbouwt de familie Noordam asperges waarvan de excellente smaak en versheid bekend zijn tot ver in de regio. Veel van onze producten vinden hun weg direct van het land naar de consument. Met meer dan 30 hectare grond, een diversiteit aan gewassen en leerzame arrangementen bieden ze u als consument een leuk en interesant programma. .
De Aspergehof is gevestigd in Woubrugge, een landelijk gelegen dorp midden in het groene hart tussen Leiderdorp en Alphen aan de Rijn. Dertig minuten vanaf de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Kijk ook even hieronder voor recepten met asperges:

 
Hier zijn de Kerst recepten Afdrukken E-mailadres

Het is weer bijna December, tijd voor de Kerst recepten! Ideetjes genoeg
Een kleine greep uit onze recepten voor op en rond de Kerstdagen:

kerstboom

Als jij ook een super Kerst recept hebt, zet 'm dan op het Groeiend Kookboek en wordt wereldberoemd in Nederland en België!

 
Laten we (kerst)feesten! Afdrukken E-mailadres

Santa_Coca Sinterklaas, Santa Coca Cola, geboorte van Christus of Winterwende? Wat we ook vieren in de donkerste dagen van het jaar; lekker eten, drinken, familie, vrienden en goede voornemens horen erbij.

Maar de geschiedenis leert ons dat het eigenlijk allemaal draait om de ZON.


Al duizenden jaren vieren verschillende culturen rond het noordelijk halfrond het ‘langer worden van de dagen’ en de hoop op een rijke oogst in het nieuwe jaar. Weg met de duisternis, ingemaakte groenten,  gezouten vlees en gerookte vis. Nog even en we kunnen weer frisse kersen, verse groenten en jonge bonen eten.


Al lang voor het kindeke Jezus (Kerst > Christmas > Christ > Christus > Jezus) werd geboren vierden we het midwinters lichtfeest. Dit stond bekend als Yule of Joelfeest.

Lees meer...
 
Michael Pollan: Eet als en omnivoor en KOOK Afdrukken E-mailadres

"Eten is stemmen met je vork”. Dat zegt journalist en voedseldeskundige Michael Pollan in de uitzending van ‘altijd wat’. Interviewer Frénk van der Linden kookt samen met Pollan een snelle, gezonde maaltijd in de Amsterdamse Landmarkt. Hij spreekt met hem over de macht van de voedingsindustrie en het belang van zelf koken.

Pollan wil geen voedings-Goeroe genoemd worden en zeker geen voedings-God. Zijn regels zijn simpel en zullen iedereen die van koken, recepten en eten houdt zeker aanspreken!

Get Adobe Flash

 
Marsepein echt of nep? Afdrukken E-mailadres

Marsepijnen varkentjesMarsepein wordt gemaakt van amandelen, suiker en eventueel (natuurlijke) kleur en smaakstoffen. De smaak en kwaliteit varieert. Dit is afhankelijk van de productiemethode (warm of koud) en van de verhouding suiker/amandel. Maar soms worden er helemaal geen amandelen gebruikt! Stiekem gebruikt Sinterklaas dan (het veel goedkopere) witte bonenmeel. Het RIKILT in Wageningen vertrouwde de goedheiligman niet. Daarom legden ze zeven soorten marsepein onder de microscoop…

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7
 

Laatste recept